Utställning Carina Heed

Vernissage Torsdag den 11/4 kl. 17.00.
Plats: Ludvika bibliotek

Jag som står bakom bilderna heter Carina Heed, född och uppvuxen i Ludvika. Bor i Sörvik med barn och hund och har även min studio i byn, i gamla posthuset.

Jag började min yrkesbana som barnskötare och jobbade som det i många år, både i Ludvika och i Göteborg. När jag fick egna barn kände jag att jag ville göra något nytt. Fotograferande och kreativitet har alltid legat mig varmt om hjärtat så jag började läsa bild på högskolan i Falun och digital bildbehandling på högskolan i Jönköping på distans. Efter några år som anställd skolfotograf startade jag eget företag. Min inriktning är främst barn, familj, företag samt hus och lägenheter åt mäklare.

Det jag älskar mest med mitt jobb är mötena med olika människor och variationen. Ingen dag är den andra lik Sen är det ju fantastiskt roligt att få vara med och bevara minnen åt familjer i form av tavlor som betyder mycket för många.

Sedan några år tillbaka har jag tävlat i SM i fotografi och bilderna här i utställningen är några av de som jag har bidragit med där. Den största anledningen till att jag tävlar är att det är ett sätt att få fart på den mer kreativa delen i mitt fotograferande, samt att det är väldigt lärorikt att få sina bilder bedömda av en jury.

Processen fram till en bild kan se helt olika ut från bild till bild. Inspirationen kan komma från allt från ögonfärgen på en person till ett klädesplagg eller något i naturen. Ofta blir bilden inte riktigt den man tänkt från början men idén leda fram till något ännu bättre.

Hoppas att ni ska finna nöje i utställningen!