Jesper Lindell

Lördag 29 juni 2019
Tid: 20:20
Plats: Garvarns Torg

First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade 2017 med EP:n ”Little Less Blue” som bl.a innehöll hitsingeln ”Moving Slow” som inkluderades på ett flertal Spotify-topplistor och idag har över 3,2 miljoner streams. EP:n fick bland annat musikmedia som GAFFA och Jan Gradvall att dela ut toppbetyg och dra paralleller till ”en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”.

Efter framgångarna med EP:n fortsatte Jesper med föreställningen ”Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus. Jesper framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med First Aid Kit – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den 24 maj släpper Jesper Lindell sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete. Ett enträget slit för att skapa något eget och unikt – och en kamp för att vinna kreativ frihet.